top of page

Argentinië - Een Paradijs voor Reizigers - 11 Onmisbare Bezienswaardigheden

Bijgewerkt op: 9 jan.

Ontdek de schitterende diversiteit van Argentinië, een land dat zich uitstrekt van het dichte regenwoud tot aan de ruige pieken van de Andes en van de woestijnachtige plateaus in het noorden tot aan de ijskoude toendra's van Patagonië in het zuiden. Of je nu de adrenaline van avontuurlijke buitenactiviteiten zoekt, de unieke lokale cultuur wilt ervaren, of wilt genieten van de bruisende stedelijke levensstijl - Argentinië heeft voor elk wat wils. Of je nu een reis naar Argentinië aan het plannen bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat dit prachtige land te bieden heeft, hier zijn de 11 onmisbare bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Argentinië!


 

Het vooraanzicht van de iguazu watervallen inclusief een beeld van de natuur rondom de watervallen

1. "Beleef de Pracht van de Iguazu Watervallen - Een Wonder van de Natuur in Argentinië"

De Iguazu Watervallen, genesteld in het hart van Argentinië, vormen een absolute must-see attractie voor elke reiziger. Je hebt er misschien al over gehoord of gelezen, maar de immense kracht van deze watervallen - een resultaat van de Iguazu-rivier die zijn oorsprong ver in het Parana gebied van Brazilië vindt - zal je versteld doen staan. Ervaar de adembenemende aanblik van de rivier die zich in talloze watervallen in de afgrond stort, een natuurlijk spektakel dat het predicaat "Wereldwonder" absoluut waardig is.


Tip: Vergeet niet om de watervallen ook vanaf de Braziliaanse kant te bezichtigen. Terwijl je aan de Argentijnse kant vooral van bovenaf kijkt, biedt de Braziliaanse zijde een frontaal zicht op dit natuurwonder. Bovendien kun je hier tot op enkele meters afstand de kracht van de watervallen ervaren, een onvergetelijke ervaring!


Ben je benieuwd naar ons volledige blog over de Iguazu watervallen? Klik dan hier om het te lezen!


 

Een straatbeeld van de kleurrijke wijk van boca

2. "Leef het Levendige Stadsleven in Buenos Aires - Ontdek de Puls van Argentinië"


Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, is een ware smeltkroes van cultuur, geschiedenis en levendige wijken. Als een van de grootste metropolen in Zuid-Amerika, biedt de stad een schat aan ervaringen die je als reiziger niet mag missen. Neem een fiets en verken de unieke en diverse wijken van de stad, elk met hun eigen charme en karakter. Van de rustgevende groene oase van de Botanische Tuinen tot de elektriserende atmosfeer van de voetbalstadions, Buenos Aires biedt iets voor elke reiziger. Culinaire liefhebbers zullen ook niet teleurgesteld zijn. Proef de lokale lekkernijen op de foodmarkt in San Telmo, of ontdek de exotische smaken van de Aziatische keuken in Chinatown.


Ben je benieuwd naar de 10 must-do activiteiten in Buenos Aires? Klik dan hier om naar ons blog te gaan,


 

3. "Een Unieke Ervaring in Puerto Madryn - Snorkelen met Zeeleeuwen"


In Puerto Madryn krijg je de zeldzame gelegenheid om de interactie aan te gaan met zeeleeuwen in hun natuurlijke habitat. Hier leven deze fascinerende zeedieren harmonieus samen met de mens, waardoor snorkelaars een unieke kans krijgen om met hen in contact te komen. Zeeleeuwen verblijven hier het hele jaar door op dezelfde plek en zijn gewend geraakt aan menselijke aanwezigheid, waardoor ze vaak interactie zoeken en soms zelfs actief contact maken. Dit is een ervaring die je niet wilt missen en die zeker op je bucketlist moet staan. Naast snorkelen met zeeleeuwen, biedt Puerto Madryn ook andere bijzondere ervaringen die je reis onvergetelijk zullen maken.


Ben je benieuwd naar ons volledige blog waar wij deze ervaring ook verder in behandelen? Klik dan hier om het te lezen!

 

De honderden wijnvaten van het wijnhuis Salentein

4. "Ontdek Mendoza - Argentinië's Wereldberoemde Wijnregio"

Mendoza staat synoniem voor kwaliteitswijn. Deze Argentijnse regio heeft wereldwijd erkenning gekregen voor haar uitmuntende wijnen die gekenmerkt worden door hun unieke smaakprofielen. Tijdens je reis naar Argentinië is het een must om de wijnhuizen van Mendoza te bezoeken. Of je nu de grote, wereldberoemde wijnhuizen of de kleinere, door families gerunde etablissementen verkiest, er is voor elk wat wils. Een bezoek aan deze wijnhuizen gaat vaak gepaard met een overheerlijke lunch of diner, waardoor je volop de gelegenheid krijgt om de verschillende wijnen te proeven. Het bezoek aan de wijnhuizen is niet alleen een smaakvolle ervaring, maar biedt je ook inzicht in het productieproces van de wijnen.


 

Het woestijnlandschap rondom Salta

5. "Ontdek de Geheime Schoonheid van Noord-Argentinië"


Van de betoverende kleurrijke bergen van de Quebrada de Humahuaca tot de ongerepte witte zoutvlaktes van Salinas Grandes, Noord-Argentinië is een verborgen schat vol adembenemende landschappen. De regio biedt ook talrijke charmante dorpjes zoals Purmamarca en Tilcara, die een diepe duik in de inheemse cultuur en geschiedenis van Argentinië mogelijk maken.


Ben je benieuwd naar ons volledige blog over Noord-Argentinië? Klik dan hier om het te lezen!

 

1 van de kampeerspots in de bergen van Bariloche genaamd refugio Frey

6. "Bariloche en Omgeving - Een Betoverende Mix van Winterplezier en Zomerse Avonturen"


Bariloche is meer dan alleen een stad; het is een gateway naar een wereld van natuurlijke schoonheid en avontuur. Bekend om zijn wintersportfaciliteiten, transformeert Bariloche in de zomermaanden tot een paradijs voor wandelaars. Het omringende gebied van Bariloche biedt eindeloze mogelijkheden voor zowel dayhikes als multidayhikes. Of je nu kiest voor de uitdaging van de vierdaagse berghuttentocht of liever een lichtere dagtocht maakt, de adembenemende uitzichten zullen je verrassen.

Maar Bariloche en omgeving hebben nog veel meer te bieden. Naast het wandelen, kun je de lokale keuken ontdekken, de artisanale chocolateries bezoeken of genieten van de rust aan de oevers van het Nahuel Huapi meer.


 

Vooraanzicht van de perito moreno gletsjer

7. "Perito Moreno Gletsjer - Ontdek de Levendige IJsmassa van Patagonië"


Zeldzaam in zijn soort, is de Perito Moreno gletsjer een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit. Deze indrukwekkende ijsmuur is een wonder van de natuur dat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Argentinië. De kracht en majesteit van Perito Moreno is niet te vatten in woorden. Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van het afbreken van een stuk gletsjer - een echt spektakel. Ervaar de overweldigende schoonheid en kracht van deze levende ijsmassa van dichtbij. Of je nu kiest voor een boottocht of een wandeling over de vele uitkijkpunten, het uitzicht op de gletsjer is iets wat je je hele leven zult herinneren.


 

Aanzicht van de gletsjer die aan het einde van de laguna esmeralda trail zich bevindt

8. "Ushuaia - Het Ultieme Avontuur aan het Einde van de Wereld"

Ushuaia, ook wel bekend als het einde van de wereld, is een must-visit locatie in Argentinië. Gelegen op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, is Ushuaia een unieke bestemming die reizigers de kans geeft om de grenzen van het onbekende te verkennen. Hoewel de stad bekend staat als vertrekpunt voor cruises naar Antarctica, heeft Ushuaia zelf ook veel te bieden. Van het Beaglekanaal en het nationale park Tierra del Fuego tot de schilderachtige bergen en bossen, er is voor elk wat wils. Het is waar dat de discussie blijft bestaan of Ushuaia een bezoek waard is als je niet op een cruise naar Antarctica gaat. Wij zijn echter van mening dat deze fascinerende plek absoluut niet overgeslagen mag worden op je reis door Argentinië.


Ben je benieuwd naar ons volledige blog over Ushuaia? Klik dan hier om het te lezen!


 

9. "Ervaar de Charme van El Bolson: Van Hippiemarkten tot Microbrouwerijen"


El Bolson, een rustig hippiedorp in Argentinië, is een unieke bestemming vol culturele en culinaire attracties. Of je nu de levendige vrijmarkt wilt bezoeken, de lokale microbrouwerijen wilt verkennen, of wilt deelnemen aan het jaarlijkse hopfestival, El Bolson heeft iets voor iedereen. Er zijn ook talloze wandelpaden in de omgeving voor degenen die graag actief zijn in de natuur.


 

Een beeld van de rockhopper pinguïn op "Isla Pingüino" (Pinguïneiland) nabij puerto deseado.

10. "Een Unieke Ontmoeting met Pinguïns in Argentinië"


Een ontmoeting met Magellanic en Rockhopper pinguïns is een van de meest unieke ervaringen die je kunt hebben in Argentinië. Tijdens het juiste seizoen vormen zich langs de zuidelijke kust talrijke pinguïnkolonies. Terwijl sommige van deze kolonies beschermd zijn, zijn er ook plekken waar je na een korte wandeling tussen de pinguïns op het strand kunt lopen.


Ben je benieuwd naar ons volledige blog over het zeeleven voor de kust van Argentinië? Klik dan hier om het te lezen!

 

De piedras-blancas gletsjer tijdens de huemel trek in el chalten

11. "El Chalten: De Huemul Trek en Andere Wandelroutes"


El Chalten, bekend als de 'trekkinghoofdstad' van Argentinië, is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Deze afgelegen bestemming in Zuid-Argentinië biedt een rijkdom aan wandelroutes die bezoekers trakteren op ongelooflijke landschappen, van glinsterende gletsjers tot ongetemde wildernis. Een van de hoogtepunten in El Chalten is zonder twijfel de Huemul Trek. Dit vierdaagse avontuur neemt je mee over ruig terrein en laat je de wildernis van Patagonië van dichtbij ervaren. Een echte uitdaging tijdens deze tocht is het oversteken van een rivier en ravijn door middel van ziplinen met behulp van klimuitrusting. Maar laat je niet afschrikken, de adembenemende uitzichten op de Zuidelijke Patagonische IJskap zijn het meer dan waard.


Naast de Huemul Trek, zijn er vele andere wandelroutes in El Chalten die elk unieke uitzichten en ervaringen bieden. Enkele van de meest populaire routes zijn de trektochten naar Fitz Roy en Cerro Torre, beide beroemd om hun majestueuze pieken en panoramische uitzichten.


Ben je benieuwd naar ons volledige blog over El Chaltén? Klik dan hier om het te lezen!


Ben je meer benieuwd naar ons volledige blog over de Huemul Trek? Klik dan hier om het te lezen!


 

Voor tips, vragen, meer inspiratie of een gezellig gesprek, stuur ons gerust een bericht via de chat!

165 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page