top of page

De Iguazú-watervallen - Een onmisbaar natuurwonder dat je gezien moet hebben

Bijgewerkt op: 27 sep. 2023

Welkom bij Traveltide, jouw ultieme reisgids naar de majestueuze Iguazu-watervallen, een ontzagwekkend natuurwonder op de grens van Argentinië en Brazilië. Deze adembenemende verzameling van 275 verschillende watervallen, uitgestrekt over bijna 3 kilometer, maakt de Iguazú-watervallen een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld.


Laat je overweldigen door de betoverende kracht van dit natuurlijke spektakel. Ontdek de weelderige flora en fauna van het Iguazú National Park via schilderachtige wandelpaden. Bewonder de magische regenbogen die dansen in de nevel van het opspattende water en beleef dit onvergetelijke avontuur bij de Iguazú-watervallen.


Ben je benieuwd naar onze 11 onmisbare bezienswaardigheden van Argentinië? Klik dan hier voor ons blog en ontdek ze allemaal!

Aanzicht van de vele watervallen van 1 van de uitkijkpunten bij de iguazu watervallen aan de Argentijnse zijde (Cataratas de Iguazú)

 

REIZEN NAAR DE IGUAZU-WATERVALLEN


Er zijn verschillende manieren om naar de Iguazú-watervallen te reizen. Of je nu kiest voor vliegen, de bus of een roadtrip met eigen vervoer, de ervaring is uniek en de moeite waard.


VLIEGEN

Vanaf Buenos Aires, zijn er dagelijkse vluchten naar Cataratas del Iguazu International Airport, gelegen nabij de Iguazú-watervallen. Vluchten vanuit Jorge Newbery (Aeroparque) of Ezeiza (Ministro Pistarini) luchthavens bieden een snelle en handige manier om de afstand te overbruggen. Voor actuele vluchttijden, bezoek skyscanner.nl.


BUS

Langeafstandsbussen bieden een betaalbare optie van Buenos Aires naar de Iguazú-watervallen. Via 'Plataforma 10' kan je tickets zoeken en boeken bij verschillende busmaatschappijen. Hoewel de reis 18 tot 20 uur kan duren, biedt het de kans om te genieten van het Argentijnse landschap.


EIGEN VERVOER

Rijden van Buenos Aires naar Iguazú biedt de mogelijkheid om unieke steden en dorpen te ontdekken, evenals het Park Nacional Iberá, een van de grootste beschermde natuurgebieden in Zuid-Amerika. Tijdens onze rit was er helaas een grote droogte in het park en stonden de rivieren leeg. Helaas moesten wij dit park aan ons voorbij laten gaan. De rit duurt ongeveer 3 dagen.


Een mooie bijkomstigheid van eigen vervoer is dat je zo op eigen gelegenheid naar het park toe kan rijden. Alle wegen zijn verhard en er is goede infrastructuur aanwezig.


 

ACTIVITEITEN


CATARATAS DE IGUAZU

Aan de Argentijnse zijde van de iguazú watervallen ontdek je adembenemende wandelpaden en uitzichtpunten, waaronder de majestueuze "Garganta del Diablo", de Duivelskeel. Een gratis treintje in het park biedt een handige manier om de beginpunten van de wandelpaden te bereiken. Daarbij kan je ook een boottocht maken op de rivier en zo de watervallen van nog dichterbij aanschouwen. Dit kost wel extra. In het park is ook de neusbeer in grote getalen aanwezig. Kijk uit als je je eten tevoorschijn haalt want ze zijn erg hongerig en nieuwsgierig. De wandeling over de rivier en langs alle uitkijkpunten op de watervallen is heel indrukwekkend. Het aanzicht van een grote rivier die de afgrond in valt is een ervaring die je altijd bij zal blijven. Het is moeilijk uit te drukken in woorden.


Omdat Argentinië op het moment van schrijven gebukt gaat onder zware prijsinflaties gebruik ik geen actuele prijzen. Kijk voor de actuele ticketprijzen op de website van de iguazu watervallen via deze link.



DIERENOPVANGCENTRUM GUIRA OGA

Als onderdeel van je avontuur in Puerto Iguazú, mis dan zeker niet het Güira Oga dierenopvangcentrum. Opgericht in 1997, heeft dit centrum een cruciale rol in de bescherming van gewonde, zieke of bedreigde dieren en het onderwijzen van bezoekers over natuurbehoud.


DRIE LANDEN PUNT

In Puerto de Iguazú kan je ook nog naar het 3 landen punt. Hier heb je een view over zowel Brazilië als Paraguay. Hier zijn ook wat lokale shops te vinden voor souvenirs.


FOZ DE IGUAZU

Als je langer verblijft in Puerto Iguazú, overweeg dan een dagtrip naar de Braziliaanse zijde van de watervallen. Dit is een echte aanrader; terwijl de Argentijnse zijde je een top-down blik biedt op de watervallen, biedt de Braziliaanse kant een frontaal uitzicht. Bovendien brengt een loopbrug je dicht bij de "Garganta del Diablo" - zorg ervoor dat je een regenjas meeneemt als je niet nat wilt worden! Bussen naar de Braziliaanse zijde van de Iguazu-watervallen (Foz de Iguazú) vertrekken vanaf de busterminal in Puerto Iguazú.


Vooraanzicht van de iguazu watervallen aan de braziliaanse zijde (Foz de Iguazu)

 

WAAR VERBLIJVEN?


Puerto Iguazú biedt een breed scala aan accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een sfeervol hostel, een lodge of iets luxueuzer zoals een bed & breakfast, er zijn tal van uitstekende opties. Voor degenen die met een busje reizen, zijn er ook verschillende campings beschikbaar. Hieronder vind je drie verblijfsopties die aan diverse wensen en standaarden voldoen.

  1. Tucan Hostel, Dit hostel krijgt de hoogste waarderingen op Hostelworld en heeft uitstekende recensies. Houd er echter rekening mee dat het snel volgeboekt kan raken, dus vroegtijdig reserveren is aanbevolen. Het hostel biedt verschillende kamertypes en heeft een klein zwembad, wat bijzonder welkom is in het vochtige, warme klimaat van Puerto Iguazú. Een ander pluspunt is de centrale ligging.

  2. Secret Garden Iguazú, Dit is een bed & breakfast die wat luxer is dan een hostel, en dat weerspiegelt zich in de prijs. Als je op zoek bent naar iets luxueuzer, dan is dit een goede keuze. De recensies zijn ook erg positief en met een 9,1 op Booking is dit een uitstekende beoordeling. Hoewel er geen zwembad is, zijn de kamers wel uitgerust met airconditioning en worden het personeel en het ontbijt zeer gewaardeerd. De locatie, 1,5 km van het centrum, krijgt minder hoge waarderingen.

  3. Wij verbleven op de El Coati camping. Dit ruwe, tropische terrein geeft je het gevoel midden in de jungle te slapen. Het terrein kan wel wat onderhoud gebruiken, maar de prijs is daarentegen laag. Een betere optie zou Camping Tierra Roja kunnen zijn, alhoewel deze wel wat verder buiten het centrum ligt.


 

ETEN & DRINKEN


Hoewel Puerto Iguazú niet bekend staat om zijn overvloed aan topklasse restaurants, hebben we toch een paar aanbevelingen gevonden die het proberen waard zijn:

  1. Patagonia Brewery: Een van de beste brouwerijen in Argentinië, en Puerto Iguazú is de thuisbasis van een van hun locaties. De ruimte is beperkt en het kan snel vol raken, maar je kunt hier genieten van heerlijke Patagonia chopp-bieren van de tap. Het menu biedt ook eten, maar het neigt meer naar pubfood zoals hamburgers, pizza en empanadas.

  2. La Mama Pastas and Salsas: Dit intieme pastarestaurant biedt een paar tafels om aan te eten en de zelfgemaakte pasta's zijn simpelweg verrukkelijk. Ondanks dat het voelt alsof je in een winkel dineert - ze hebben namelijk ook een verkoop- en afhaalservice - is dit zeker een aanrader!

  3. La Rueda: Als je liever geniet van een goed stuk vlees of vis, dan zou dit een uitstekende keuze voor je kunnen zijn. Dit klassieke Argentijnse restaurant, met zijn mooi gedekte linnen tafels, is goed aangeschreven in Puerto Iguazú. Risotto's en klassieke nagerechten zijn ook verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat dit restaurant wel wat duurder is vergeleken met andere eetgelegenheden in Puerto Iguazú.

Of je nu op zoek bent naar een casual biertje met vrienden of een elegante dinerervaring, deze restaurants in Puerto Iguazú hebben iets te bieden voor iedere smaak en gelegenheid.


 

Voor tips, vragen, meer inspiratie of een gezellig gesprek, stuur ons gerust een bericht via de chat!

113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page