top of page

Ontdek Buenos Aires: 10 Must-Do Activiteiten voor een Onvergetelijke Ervaring

Buenos Aires is een van de meest diverse steden ter wereld en vormt het bruisende hart van Argentinië. Van tangoshows tot steakhuizen, hier kun je de cultuur van de Argentijn proeven en voelen. Hieronder beschrijven we 10 activiteiten in Buenos Aires die je volgens ons niet mag missen.


Casa Rosada op Plaza de Mayo in Buenos Aires

 

1. San Telmo Foodhal: Culinaire belevenis in Buenos Aires

De beste foodhal van Buenos Aires is de Mercado San Telmo. Hier kun je alles vinden, en de geuren en smaken zijn overweldigend. Van versgebakken brood en Argentijnse empanadas tot verse pasta, paella en zelfs Belgische friet.


San Telmo Foodhal in Buenos Aires

 

2. Voetbalwedstrijd bijwonen in Buenos Aires

Als je aan Zuid-Amerika denkt, denk je aan gepassioneerd voetbal. Vooral in Argentinië leeft de bevolking voor deze sport. Enkele van de bekendste clubs van Zuid-Amerika komen hier vandaan. De passie voor voetbal zorgt voor een unieke sfeer in de stadions.


 

3. Fiets huren in Buenos Aires

Met 48 wijken, ook wel Barrios genoemd, is het onmogelijk alles in één bezoek te ontdekken. Maar om het meeste uit je bezoek te halen en de meeste en leukste barrios te verkennen, is fietsen een leuke activiteit. In één dag kun je zowel de botanische tuinen als diverse voetbalstadions en de bekende parken en pleinen bezoeken. Fietsen is veilig omdat er in veel gebieden fietspaden zijn aangelegd.


Fietsen door de straten van Buenos Aires

 

4. Tango show in Buenos Aires: Dans en muziek in San Telmo

De oorsprong van de tango ligt in de buitenwijken van Buenos Aires. Wat ooit een dans voor de lagere klassen was, verspreidde zich al snel naar de hogere klassen en evolueerde door de jaren heen. Om dit verhaal met muziek en dans te ervaren, kun je een tangoshow bijwonen in de wijk San Telmo.


 

5. China Town Buenos Aires: Aziatische culinaire ervaring

China Town is een indrukwekkende plek om te bezoeken. Niet alleen kun je hier fantastisch Aziatisch eten, maar je kunt ook alle Aziatische producten krijgen om je eigen maaltijd te bereiden. De sfeer is fantastisch, en in het weekend zijn er veel straatoptredens. Rondom China Town zijn er tal van gezellige straten en openluchtcafés te vinden.



 

6. Weekendmarkten in Buenos Aires: Antiekmarkt in San Telmo

Buenos Aires heeft in het weekend veel markten, verspreid over verschillende barrios. De leukste en bekendste is de antiekmarkt die door de hele wijk San Telmo gaat. Tien blokken met marktkramen vullen de straten met antiek, handwerken en eten. De San Telmo-markt is elke zondagmiddag.



 

7. Cementerio de la Recoleta: Historische begraafplaats in Buenos Aires

Midden in het centrum van Argentinië ligt de bekende begraafplaats de la Recoleta. Paden vol mausoleums van marmer en vele historische figuren hebben hier hun laatste rustplaats, waaronder voormalig first lady Eva Perón.


 

8. Dagtocht naar Colonia del Sacramento vanuit Buenos Aires

De uitmonding van de Uruguay-rivier scheidt Buenos Aires van Colonia del Sacramento in Uruguay. Via een veerboot kun je eenvoudig dit pittoreske historische stadje in Uruguay bezoeken. Het oude stadscentrum met zijn oude stadsmuur en talloze winkeltjes en restaurants is zeer de moeite waard.


De straten van Colonia del Sacramento

 

9. Proef de Argentijnse Steak in Buenos Aires

Argentinië staat bekend om zijn vleesindustrie en de Argentijnse steak. Ondanks de verschuiving naar een gezondere levensstijl blijft dit een intrinsiek onderdeel van hun cultuur. Buenos Aires herbergt de beste steakhouses van Argentinië. Onze favoriet is Parilla Cero5. Dit authentieke restaurant neemt je even mee terug in de tijd en biedt de lekkerste steaks en wijnen aan.


 

10. Verken de kleurrijke wijk naast Boca Juniors

De wijk naast het voetbalstadion van Boca Juniors heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan en is overdag bij daglicht een bijzondere plek om te bezoeken. De wijk is volledig in kleur geschilderd, en er zijn tal van terrassen om tijdens je fietstocht even te pauzeren. Houd er rekening mee dat deze wijk 's avonds niet heel veilig is.



 

Binnenkort posten we ons volledige en uitgebreide blog over Buenos Aires. Hierin gaan we dieper in op de verschillende wijken en geven we advies over de beste verblijfplaatsen. Daarnaast bespreken we de activiteiten gedetailleerder, zodat je volledig voorbereid het maximale uit je bezoek aan Buenos Aires kunt halen.


Ben je ook benieuwd naar onze lijst aan 11 onmisbare bezienswaardigheden van heel Argentinië? Klik dan hier voor de link naar ons blog.


42 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page